Netflix Görüntüleme Geçmişinizi Silme


netflix her şey berbat
Grinvalds / 123RF

Bir Netflix hesabını arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşıyor ve izlemenizi bilmelerini istemiyor musunuz? Ayakkabıcı? Üniversite oda arkadaşlarından biri hala garip anime izlemek için girişini kullanıyor mu? Ya da belki sadece işarete değmeyen Netflix önerilerinden bıktınız.

Netflix görüntüleme geçmişinizi temizlemek isteyebileceğiniz pek çok neden vardır ve neyse ki, bunu yapma süreci çok basittir – hemen belli olmasa bile. Herkesin dolabında iskeletler var, bu yüzden devam et ve seninkini temizle. Netflix görüntüleme geçmişinizi nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmaktadır.

Aşama 1: İlk önce, tercih ettiğiniz tarayıcınızı kullanarak Netflix hesabınıza giriş yapın. Görüntüleme geçmişiniz kişisel profilinize özgü olduğundan, giriş bilgilerinizin altında birden fazla kullanıcı varsa doğru profili seçtiğinizden emin olmanız gerekir. Yanlışlıkla yanlış profili seçtiyseniz endişelenmeyin, sağ üst köşedeki açılır menüyü kullanarak farklı bir tane seçebilirsiniz.

netflix kuyruk ekranını silmek 1

Adım 2: Ardından, sağ köşedeki söz konusu açılır menüye gidin ve Hesabınızla etiketlenmiş düğmeyi seçin.

netflix kuyruk ekranı 2 buçuk sil

Aşama 3: Bir kez, Profilim bölümüne gidin ve Görüntüleme etkinliği etiketli mavi bağlantıyı tıklayın. Bu sizi izlediğiniz her şeyi gösteren bir sayfaya götürecektir.

netflix kuyruk ekranı 3'ü sil

4. Adım: Her girişin en sağında bir X olacaktır.

netflix ekranını sil 4

Bu X'e tıklamak girişi tarihinizden kaldırır (ve böylece kişiselleştirilmiş önerileriniz üzerindeki etkilerini ortadan kaldırır). Yine de değişikliğin yürürlüğe girmesi 24 saat sürebilir.

netflix kuyruk ekranını sil 5

Akılda tutulması gereken bir şey: Televizyon şovları için, her bölüm mevsim ve bölüm başlığına göre etiketlenmiş olarak ayrı ayrı listelenir. Tek bir şovda X’e tıklamak, sadece o bölümü kaldıracak. Ardından tüm diziyi kaldırmak isteyip istemediğinizi soran bir komut istemi alırsınız ve hızlı bir tıklama tam da bunu yapar.

netflix kuyruk ekranını sil 6

Adım 5: Tüm görüntüleme geçmişinizi tek bir dokunuşta silmek ister misiniz? Netflix, bunun için profilinizden gerçekten bir seçeneğe sahip değil, ancak en iyi çözüm yalnızca profilinizi tamamen silmek ve yeni baştan başlamak! Bunu yapmak için Netflix'e gidin ve giriş yapın, ardından bir profil seçmek yerine, aşağıdaki Profilleri Yönet'i seçin.

Netflix profili sil

Silmek istediğiniz profildeki küçük kalem simgesine tıklayın, ardından Profili Sil'i seçin (onaylamak için bunu iki kez yapmanız gerekir). Ardından, Profil Ekle'ye tıklayın ve parlak yeni profiliniz için kullanmak istediğiniz adı yazın.

Ve hepsi bu kadar var! Gibi rahatsız edici başlıklar – veya bölümler – tarihinizden silinecek ve hiç kimse sizin için olan gizli aşkınızı bilmeyecek Mutlu ağaç arkadaşları.

Bu makaleyi yararlı bulduysanız, Netflix'ten film indirme kılavuzumuzu ve Netflix'teki en iyi TV şovları ve Netflix'teki en iyi filmler için seçtiklerimizi de incelemek isteyebilirsiniz. Mutlu akışlar!